• Tangoargentino Hungary

  Tangoargentino Hungary

  Céljaik..

  Kulik Johanna és Korom Péter tangó táncosok és tánctanárok.

  Tevékenységük során legfőbb feladatuknak tekintik az autentikus argentin tangó megismertetését és népszerűsítését Magyarországon. Ezt oktatásaik és bemutatóik útján szeretnék elérni. Aktuális tanfolyamaikról és egyéb fellépéseikről a weboldalukon és facebook oldalaikon kaphatnak tajékoztatást. 

  Oldalaik az interneten: 
  https://johannapeter.hu/
  https://www.facebook.com/tangoargentinohungary/
  https://www.facebook.com/johanna.kulik
  https://www.facebook.com/peter.korom
   

  Kulik Johanna: +36 30 9 663 663
  kulikjohanna@gmail.com
  Korom Péter : +36 30 3 400 062
  korompeter@gmail.com

   

   
 • ...Oktatók...

  Rólunk

   

  Kulik Johanna


  Gyermekkorom óta vonzódom a tánc iránt. Először klasszikus balettoztam, majd ritmikus gimnasztikával folytattam, később szertornáztam.
  Már ez idő alatt is érdekeltek a páros táncok. 17 évesen kezdtem az akrobatikus rock and rollt, melyből később Országos Bajnokságot nyertünk.
  Közben szenvedélyesen néptáncoltam, görög és délszláv táncházba jártam, majd jött a jazzbalett, modern tánc, sztepp, flamenco, afro, hip-hop, boogie-woogie, swing, salsa, melyeket fanatikusan űztem. 19 évesen a versenytánc lett a fő műfajom, amiből szintén nyertünk Országos Bajnokságot.
  Időközben a Magyar Testnevelési Egyetemen szereztem testnevelői és gyógytestnevelői diplomát.
  E mellett 5 táncos szakirányú diplomával rendelkezem:
  C kategóriás társastánc oktató,

  B kategóriás versenytánc oktató,
  néptánc oktató,
  modern tánc oktató (klasszikus balett, jazzbalett, modern tánc),
  valamint 
  aerobik oktató.

  Több nyelvvizsgám is van (angol felsőfok, svéd középfok, finn középfok, spanyol középfok).

  1996-ban a tulajdonossal, Janik Gáborral megalapítottuk az Oktogon Tánc Centrumot, melyben főállású ügyvezető igazgatóként és tánctanárként dolgoztam, emellett kezdtem intenzíven foglalkozni az Argentin tangóval Al Pacino "Egy asszony illata" ihletett meg. Tudtam, hogy ez az én táncom, és minden más táncműfajt abbahagytam a tangó kedvéért, ez lett az életem. Lányaim, Izabel, Noémi és Glória szintén a tánc szerelmesei.
  Először 1998-ban jártam Buenos Airesben tanulmányúton, majd 11-szer utaztam ki 4-5 hétre, hogy az eredeti gyökerektől a legmodernebb technikákig  mindent elsajátítsak.
  Egykori partneremmel, Josip Bartulovic-csal 2000-2015-ig tartott közös pályafutásunk, és eközben értem el eddigi legnagyobb sikeremet is, a 2003-ben Buenos Airesben megrendezett argentin tangó világbajnokság színpadi kategóriájában 200 páros közül elért 4. helyezést. A verseny után a leghíresebb milongákon léptünk fel a tangó őshazájában.

   

  Korom Péter

  Első találkozásom a tangóval 2010-ben volt. Azóta alig telt el úgy nap, hogy ne táncoltam volna. 2015 óta dologzunk együtt, tanítunk,fellépünk.
  Életemben először színházban láttam igazi tangót, Johannát az akkori partnerével. Magával ragadó, felemelő, szívet melengető élmény volt.
  Akkor tudtam, hogy ez az én táncom. Ez után vitt az utam Johannáék órájára. Épp túl voltam egy komoly válságon az életemben és szerettem volna majd' 40 évesen valami újat kipróbálni. Ez a tánc azóta is kitölti és formálja az életemet és olyan mélységeket és magasságokat mutat meg saját magamban, amiket eddig sosem tapasztaltam. Azóta a tangóban megtestesülő eszmények határozzák meg a gondolkodásomat és a mindennapjaimat.
  Célom, hogy ezeket átadjam a tanítványaimnak és megmutassam a nézőinknek. Hiszem, hogy csupán a tangó kitartó művelése által is jobb emberré válhatunk.

   

Esemény naptár

01 Január 2016 - 31 December 2024
 • Sunset Praktika és Milonga

  Vasárnap, 21. Január 2024 17:30 - 21:00

  Sunset Milonga a Tango-Zug Stúdióban Kulik Johannával! Kedves Tangós Barátaink! Megszavaztátok, tehát vasárnaponként a Sunset Milonga előtt VEZETETT PRAKTIKÁT TARTUNK 17.30 - 18.30 ... TOVÁBB OLVASOM

 • Sunset Praktika és Milonga

  Vasárnap, 7. Január 2024 17:30 - 21:00

  Sunset Milonga a Tango-Zug Stúdióban Kulik Johannával! Kedves Tangós Barátaink! Megszavaztátok, tehát vasárnaponként a Sunset Milonga előtt VEZETETT PRAKTIKÁT TARTUNK 17.30 - 18.30 ... TOVÁBB OLVASOM

 • Fergeteges Szilveszteri Milonga

  Vasárnap, 31. December 2023 19:00 - 03:00

  Fergeteges Szilveszteri buli a Tango Zug Stúdióban! Kedves Tangós Barátaink!   Táncoljunk át együtt az új évbe december 31. 19:00 órától január 1. 03:00 ... TOVÁBB OLVASOM

 • Sunset Karácsonyi Milonga

  Kedd, 26. December 2023 17:00 - 20:00

    SunSet Milonga X-mas Edition!! Kedves Tangós Barátaink! Várunk szeretettel december 26-án rendhagyó SUNSET MILONGÁNKRA 17.00 – 20.00 óra között a Tango-Zug két ... TOVÁBB OLVASOM

 • Sunset Praktika és Milonga

  Vasárnap, 10. December 2023 16:30 - 20:00

  Sunset Milonga a Tango-Zug Stúdióban Kulik Johannával! Kedves Tangós Barátaink! Vasárnaponként a Sunset Milonga előtt VEZETETT PRAKTIKÁT TARTUNK 16.30 - 17.30 között a ... TOVÁBB OLVASOM


Minden jog fenntartva © by Art’s Harmony