Esemény naptár

Verselő muzsika, Muzsikáló versek - Interaktív művészeti foglalkozás

 

Szerda, 16. Október 2019, 14:00 - 15:00

   

Verselő muzsika, Muzsikáló versek

Interaktív művészeti foglalkozás
Előadó: Bartha Katalin – hegedűművész, tanár, hangterapeuta

„Verselő muzsika, Muzsikáló versek” – az adott korosztály tananyagában szereplő kötelező versekből választott versek improvizatív megzenésítése a gyerekek közreműködésével, egyeztetve a meghívó iskola szakmai felelősével. Az előadás végső célja az alapvető zenei ismeretek átadásán túl, hogy a tanóra végére közösen megzenésített verset közösen elő is adjunk: utazást téve ezzel a zeneszerzés és előadás kreatív világába. Azzal, hogy bevonjuk a gyerekeket az alkotási folyamatba olyan élményhez juttatjuk őket, ami nem csak az ismeretek könnyebb befogadását segíti, hanem fejleszti kreativitásukat is.

Az óra folyamán hangszerekkel, zenei alapfogalmakkal, zenei formákkal ismerkedünk, értelmezzük a verset és közösen keressük meg a hangulatok lehetséges zenei kifejezésmódját. Mindenki kap feladatot, aktívan részt vehet a közös munkában.

Az órákat Bartha Katalin hegedűművész, tanár és hangterapeuta tartja, aki több mint 30 éve áll vagy a színpadon vagy a pulpituson. Néhány évvel ezelőtt az improvizáció és az elektronikus hangszerek felhasználása új utakat nyitott művészetében. A „Beszélő muzsika” és a „Korok zenéje” korábbi nagy sikerű előadássorozatok után, az ősi hangkeltő eszközöktől a klasszikus hangszereken keresztül a modern elektronikus lehetőségeket felhasználva indította el új foglalkozásait.

http://www.barthakat.hu/beszelo-muzsika/verselo-muzsika.html

www.katango.hu

https://www.facebook.com/barthakat.hu/

Helyszín:

Art's Harmony Studio - 1085 Budapest Rökk Szilárd u. 11.
(közvetlen utcai bejárat a Kis Salétrom utcával szemben)

https://www.youtube.com/watch?v=ZVRU--QZpMI

 

Helyszín: Art's Harmony Studio - 1085 Budapest, Rökk Szilárd utca 11.


www.katango.hu/hu/rendezvenyek/

 


Minden jog fenntartva © by Art’s Harmony