• Paddy And The Rats bemutatása

  Új szín kerül az Art’s Harmony palettájára: ír kocsmazene. A harmónia fontos eleme az egyensúly, amit a különböző dolgok egymást kiegészítve tudnak létrehozni. 

  A Társaság működési irányzataihoz most egy minden eddigitől eltérő banda kapcsolódott, a Paddy And The Rats, akik a punk kocsmakultúrában alkottak nagyot.

  Aki mélymerülésben szippantana ebből az alvilági levegőből, nagyon fogja szeretni a bandát...

   

 • ...részletesen

   Új szín kerül az Art’s Harmony palettájára: ír kocsmazene.
  A harmónia fontos eleme az egyensúly, amit a különböző dolgok egymást kiegészítve tudnak létrehozni. 
  A Társaság működési irányzataihoz most egy minden eddigitől eltérő banda kapcsolódott, a Paddy And The Rats, akik a punk kocsmakultúrában alkottak nagyot.
  Aki mélymerülésben szippantana ebből az alvilági levegőből, nagyon fogja szeretni a bandát.
  Ennek a „mocskos és kártékony zenének” az előadói már ötszáz koncerten vannak túl és fél Európát bejárták saját dalokkal és tengerészdalokkal, táncra perdítik a nézőközönséget a földi nagy kocsmában, ahol egyre nő elkötelezett rajongóik száma.


  Paddy And The Rats zenekar 2008-ban alapította az énekes-dalszerző Paddy, Vince-szel, és Joey-val.
  Ezek után csatlakozott hozzájuk Seamus, Sonny és Sam, a hegedű virtuóz, aki az élő bulikon ír sípon, banjon és skót dudán is játszik. 2012 tavaszán Sonny kiszállt a bandából és Bernie vette át a helyét. A hat "ír kalóz” saját elmondása szerint azért lett patkány, mert az olyan az állatok között, mint a punk stílus a zenében. Mocskos és kártékony. Ők pedig pontosan ilyen zenét játszanak.
  Legtöbbet az ír nép kocsmazenéjéből emelik a sajátjukba és kelta motívumokkal ötvözik a dögös, koszos punk-rock dalokat. De sokszor megjelenik a tengerész- és kalózvilág hangulata mind a szövegekben, mind a zenében.

  A hattagú zenekar első lemeze (Rats on Board) 2010-ben jelent meg és a hazai piac mellett külföldön is értékesítették, amit óriási siker övezett. Az iTunes-on 2010-ben és 2011-ben ők lettek a legtöbbször letöltött magyar zenekar!!! Emellett az egyik legnagyobb európai kelta-rock portálon (a Celtic-rock.de-n) 2. és 3. helyezést értek el a 2010-es év zenekara és lemeze szavazásán a hallgatók által. A srácok nem tétlenkedtek sokat és el is készítették második korongjukat, amit Hymns For Bastards névre kereszteltek és 2011 tavaszán került a világ online lemezboltjainak „polcaira”.

   Akik hallják a dalaikat, azok biztos, nem maradnak józanok, mivel a pörgős, jigg-es (ír táncfajta) ritmusok nagyon jól táncolhatók vagy sokszor inkább ugrálhatók és tökéletesek a nagy berúgásokhoz. Az angol nyelvű szövegek nagy része az italozásról és különböző kocsmai történetekről szólnak. Az elmúlt három év alatt már több mint 500 koncerten vannak túl, és egy nagyon masszív rajongói tábor alakult ki országos szinten. Az elmúlt években több magyar fesztiválon (Hegyalja, Campus, SZIN, EFOTT, Pannónia) is részt vettek és bejárták fél Európát (Németország, Franciaország, Olaszország, Ausztria, Svédország, Dánia, Szlovákia, stb.). 2011 Április 14-én telt házas lemezbemutató koncertet tartottak az A38 hajón, amit tavasszal és nyáron egy szintén teltházas, országos lemezbemutató turné is követett. A koncerteken a saját dalok mellett tengerészdalokat ( Drunken Sailor, Bully in the Alley) játszanak hegedűvel, banjo-val, harmonikával, skót dudával, furulyával és persze sok Rock’n roll-lal. Céljuk, hogy megismertessék a közönséget az élő koncerteken a tengerész dalokkal, kocsmakultúrával…

   
 • ...videó

   

   

Esemény naptár

Paddy And The Rats - Achterhoek Spektakel Toer 2019 (NL)

 

Vasárnap, 28. Július 2019, 12:00 - 22:00

   

Over de Achterhoek Spektakel Toer…
De Achterhoek Spektakel Toer strijkt ook dit jaar weer neer op het mooie terrein van de DRU in Ulft!
Een groot festival voor jong en oud met straattheater, muziek en andere kunsten. Met dichters, muzikanten, dansers en zangers. Met theater, acrobaten, jongleurs en steltlopers. De artiesten komen van wiedeweg en van kortbij.
De Achterhoek Spektakel Toer wordt georganiseerd door de Stichting Achterhoek Spektakel Toer.
*****-----*****-----*****-----*****-----*****
About the Achterhoek Spectacle Tour…
The Achterhoek Spektakel Toer will once again land on the beautiful terrain of the DRU in Ulft!
A big festival for young and old with street theater, music and other arts. With poets, musicians, dancers and singers. With theater, acrobats, jugglers and waders. The artists come from wiedeweg and from nearby.
The Achterhoek Spektakel Toer is organized by the Achterhoek Spektakel Toer foundation.

Zondag 28 juli DRU industriepark ULFT
Van 12:00 tot 22:00

 Paddy and the Rats

De Celtic-punkband "Paddy and the Rats" komt naar de Achterhoek Spektakel Toer.

Het duurde even voor de zaak rond was, maar nu zullen ze er zijn!! Met doedelzakken, tinwhistles, mandolines en gitaren: Ierse muziek met Hongaarse roots.

The Pogues konden er wat van, zeker. Maar dan deze "bandrekkels" mengen ook nog met Balkan- en andere Oost-Europese muziek.

 

Op zondag 28 Juli vindt de Spektakeltoer weer plaats in en om de gebouwen van de voormalige DRU IJzergieterij.

Het festijn begint om 12.00 uur en gaat door tot 22.00 uur en de entree bedraagt €7,50 (kinderen tot 13 jaar gratis).

Paddy And The RatsLuister en zie: https://www.youtube.com/embed/L-JcssjUIW0

 

Paddy And The Rats

Musician /Band

Booking: 
fabrik999@gmail.com
paddyznet@gmail.com

www.paddyandtherats.hu
 
 

Helyszín: DRU Industriepark - Hutteweg 24, 7071 BV Ulft, Netherlands


 


Minden jog fenntartva © by Art’s Harmony