Korábbiak

Következő események

Vasárnapi Akadémia - Hogy volt - Hogy van - Hogy lesz
vasárnap december 4, du. 5:00 PM
Art's Harmony Studio - 1085 Budapest, Rökk Szilárd utca 11.

Milonga del Angel - A piros fejfedők éjszakája - DJ Széna
kedd december 6, du. 9:00 PM
Art's Harmony Studio - 1085 Budapest, Rökk Szilárd utca 11.

Paddy And The Rats - Roxxy Music - 2022
péntek december 9, du. 9:00 PM
Roxxy Music - 2800 Tatabánya, Győri Út 1/A.

partnerek

Kristályhegedű

Tutijegy.hu a jegyiroda

Tangoharmony Argentin tangó zenekar

barthakat.hu

Esemény naptár

Tango Harmony Szalon - Mindszenten

 

Szombat, 4. Június 2022, 19:00

  Találatok : 83  

Argentin tango szalon élő zenével, tánc-show-val, tánctanulással

A Mindszenti Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ ad otthont a Tangó Szalonnak 2022. június 4-én szombaton 19:00-kor - szabadtéri előadás a művelődési ház előtti téren!
 

Az est házigazdája a Tango Harmony Zenekar, Bartha Katalin hegedűművész vezetésével.
 

Az esemény a Mindszenti Művelődési Központ épülete előtt, a téren valósul meg.
Ha az időjárás nem engedi, akkor a színházteremben várjuk a kedves érdeklődőket erre a látványos, nem mindennapi lehetőségre.


 

A Tangó Szalon mindazoknak szól, akik a Buenos Aires-i milongákhoz – argentin tangó táncestekhez – hasonlóan szívesen merülnek el a szenvedélyes tánc látványában a varázslatos élőzenére, esetleg még kedvük is nyílik kipróbálni az Argentínában minden korosztály által kedvelt tangót.

Az est házigazdája a Bartha Katalin által vezetett Tango Harmony Zenekar, akik Astor Piazzolla és további autentikus zeneszerzők műveiből játszanak, igazi argentin hangulatot varázsolva.

 

Táncosaink -

Csontos Kata és Rózsa Fekete Róbert

A Szalon vendégei a magával ragadó látványon túl maguk is belekóstolhatnak a tangó világába. A táncbemutatót követően, egy kötetlen hangulatú tánckurzus keretében lehetőségük nyílik elsajátítani az argentin tangó alapjait, majd az este hátralévő részében kamatoztathatják is a megszerzett tudást, hiszen a táncóra után az este a szabad tánc jegyében folytatódik.

 

Rózsa Fekete Róbert több év táncos múlt után 2005-ben kezdett tangózni. Azóta számos workshopon vett részt hazai és külföldi oktatóknál, aktív tagja a hazai tangós közösségnek. A táncbemutatók és színpadi fellépések mellett milongaszervezéssel és oktatással is foglalkozik, valamint tangó DJ-ként tevékenykedik.

 

 

A Tango Harmony zenekar Bartha Katalin vezetésével  1998-ban alakult. Az együttest magával ragadta az argentin Astor Piazzolla műveiből áramló lüktetés, rögtön beleszeretett ebbe a zenébe és elkezdte a saját együttesre hangszerelt repertoár kialakítását.

Azóta folyamatosan bővülő repertoárral szerepel önálló koncerteken és táncos előadásokon egyaránt. Nem csak Piazzolla zenéit, de a tradicionális tangó tánczenéket is játssza: tangókat, milongákat és valsokat, valamint Lázár György a zenekarnak írt szerzeményeit.

 

További információk az esemény facebook oldalán:
https://www.facebook.com/events/392630672914913/

 

Helyszín: Keller Lajos Művelődési Központ - 6630 Mindszent, Szabadság tér 37.

 

Vissza