Esemény naptár

Tango Harmony Szalon - Mindszenten

 

Szombat, 4. Június 2022, 19:00

   

Argentin tango szalon élő zenével, tánc-show-val, tánctanulással

A Mindszenti Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ ad otthont a Tangó Szalonnak 2022. június 4-én szombaton 19:00-kor - szabadtéri előadás a művelődési ház előtti téren!

Az est házigazdája a Tango Harmony Zenekar, Bartha Katalin hegedűművész vezetésével.
 

Az esemény a Mindszenti Művelődési Központ épülete előtt, a téren valósul meg.
Ha az időjárás nem engedi, akkor a színházteremben várjuk a kedves érdeklődőket erre a látványos, nem mindennapi lehetőségre.


A Tangó Szalon mindazoknak szól, akik a Buenos Aires-i milongákhoz – argentin tangó táncestekhez – hasonlóan szívesen merülnek el a szenvedélyes tánc látványában a varázslatos élőzenére, esetleg még kedvük is nyílik kipróbálni az Argentínában minden korosztály által kedvelt tangót.

Az est házigazdája a Bartha Katalin által vezetett Tango Harmony Zenekar, akik Astor Piazzolla és további autentikus zeneszerzők műveiből játszanak, igazi argentin hangulatot varázsolva.

Táncosaink -

Csontos Kata és Rózsa Fekete Róbert

A Szalon vendégei a magával ragadó látványon túl maguk is belekóstolhatnak a tangó világába. A táncbemutatót követően, egy kötetlen hangulatú tánckurzus keretében lehetőségük nyílik elsajátítani az argentin tangó alapjait, majd az este hátralévő részében kamatoztathatják is a megszerzett tudást, hiszen a táncóra után az este a szabad tánc jegyében folytatódik.

Rózsa Fekete Róbert több év táncos múlt után 2005-ben kezdett tangózni. Azóta számos workshopon vett részt hazai és külföldi oktatóknál, aktív tagja a hazai tangós közösségnek. A táncbemutatók és színpadi fellépések mellett milongaszervezéssel és oktatással is foglalkozik, valamint tangó DJ-ként tevékenykedik.

A Tango Harmony zenekar Bartha Katalin vezetésével  1998-ban alakult. Az együttest magával ragadta az argentin Astor Piazzolla műveiből áramló lüktetés, rögtön beleszeretett ebbe a zenébe és elkezdte a saját együttesre hangszerelt repertoár kialakítását.

Azóta folyamatosan bővülő repertoárral szerepel önálló koncerteken és táncos előadásokon egyaránt. Nem csak Piazzolla zenéit, de a tradicionális tangó tánczenéket is játssza: tangókat, milongákat és valsokat, valamint Lázár György a zenekarnak írt szerzeményeit.

További információk az esemény facebook oldalán:
https://www.facebook.com/events/392630672914913/

 

Helyszín: Keller Lajos Művelődési Központ - 6630 Mindszent, Szabadság tér 37.

 


Minden jog fenntartva © by Art’s Harmony