Minden ami tangó

tango

Az érzés

A 19. század végi kikötőváros, Buenos Aires európai bevándorlóktól nyüzsgő szegénynegyedeiben, a poros utcákon férfiak gyülekeznek. Előveszik az otthonról hozott dallamaikat és hangszereiket: a furulyát, a hegedűt, a gitárt, és muzsikába öntik az életöröm és vidámság ritmusait éppúgy, mint elvágyódásukat, szerelmeiket, de most már a dél-amerikai zenei hangzással és stílussal átitatva. Jobb híján egymással kezdenek el táncolni, addig gyakorolnak, amíg elég jó táncosokká nem válnak egy hölgy meghódításához. Nem egyszerű asszonyt találni, a századfordulón egy nőre 7 férfi jut, a kevésbé szerencséseknek csak a bordélyházak örömei maradnak. Ott is a hölgyek válogatnak: amelyik férfi jól táncol, gyakrabban ölelheti a nőt. A féltékenyek olykor kést rántanak, a szenvedély összeölelkezik a zenével: megszületett a tangó!

A bordélyházak egy része egy idő után elegáns szalonná változik, ahová a tulajdonos zongorát szállíttat Európából. Megjelennek az első nagybőgők és bandoneonok is, a 3-4 fős utcai zenekarokból lassan 5-10 fős „orquesta tipicák” lesznek.

Bővebben: Tango: tánc és zene

A Nap ünnepe - Táncoljuk át az éjszakát

2014. június 21. szombat 21:00

Szabadtéri Színpad

4200, Hajdúszoboszló, József Attila utca 9.

 
 
Videok az eseményről

Szent Iván éjjelén évszázadok óta tüzek gyulladnak, tündérek libbennek, párra találnak a magányosok.Várjuk azokat, akik az év legrövidebb éjszakáján részesei akarnak lenni e különleges élménynek.

 

 

 

Bővebben: A Nap ünnepe - Táncoljuk át az éjszakát

Tango & Swing Festival

 
Sziasztok! 
 
Azért találtuk ki ezt a fesztivált, mert hiszünk a pártánc nagyszerűségében és azt gondoljuk, hogy ennek a két csoportnak van mit adnia egymásnak és van mit tanulnia egymástól.  Szeretnénk együtt ünnepelni a zenét, barátságot, szerelmet, táncot!:). Nem számít, ha még soha nem táncoltál semmit ezelőtt, a fesztivál ideje alatt lesz teljesen kezdő kurzus mind lindy hopban, mind argentin tangóban.  Ha már van tapasztalatod valamelyik táncban, akkor elmélyítheted tudásod nagyszerű magyar és külföldi tanárok segítségével. Ha kíváncsi lettél más táncokra, az órarend lehetővé teszi, hogy részt vegyél a kezdő kurzuson.  Lehetőség van kipróbálni olyan táncokat, amelyek szoros kapcsolatban állnak a swing vagy az argentin tango kultúrájával. Ilyenek a sztepp vagy a shimsham, A chacarera (argentin néptánc), a charlestone vagy a milonga...., fejlesztheted a zeneiségedet vagy a vezetés-követés misztikus művészetét:). Összerakhatod a saját órarended igényed szerint.
Minden este parti vár, ahol dj-k és zenekarok játszanak hajnalig!!!

Bővebben: Tango & Swing Festival

Tangó ihletésű érdekességek

Videók és érdekességek a tangó világából

"La Cumparsita" jégen Shae-Lynn Bourne előadásában.

 

 

Los Hermanos Macana Tango - New York Times Square

Bővebben: Tangó ihletésű érdekességek

Tango Harmony

tangoharmony02-02 300

A Tango Harmony Magyarország első működő tangózenekara. Az együttest magával ragadta a Piazzola műveiből áramló lüktetés, rögtön beleszeretett ebbe a zenébe és elkezdte a saját együttesre hangszerelt repertoár kialakítását.

 

Az elmúlt tíz évben folyamatosan bővülő repertoárral szerepel önálló koncerteken és táncos előadásokon egyaránt.

 

Bővebben: Tango Harmony

Tangó Szalon

Tangó Szalonjainkat ajánljuk mindazoknak, akik szeretnek élőzenére táncolni, vagy csak szívesen merülnek el a varázslatos élőzenében, és a szenvedélyes tánc látványában.

Az estek folyamán a vendégeknek lehetősége nyílik egy rövid tánctanítás keretében megismerkedni a tangó alapjaival, majd szabad tánccal, milongával folytatódik a program Astor Piazzolla és más közkedvelt szerzők, a Buenos Aires-i báltermek világát megidéző zenéivel.

 

Élőzenéről a házigazda Tango Harmony gondoskodik. 

 

 

Bővebben: Tangó Szalon

Tangó Hangoló

Hangolódj tangóra a Tango Harmony-val 2014-ben is!

Havonta 1-1 hétfőn lehetőséged nyílik a Duna Palota gyönyörű báltermében, hogy belekóstolj a tangó magával ragadó világába. A Tango Harmony élőzenéje mellett ebben a legjobb, nemzetközileg is elismert magyar tangó táncosok és tanárok fognak segíteni. A zenei és táncos bemutatók között tánctanítás keretében ismerkedhetsz a tangóval, mely idén egyedi színt kap: minden alkalommal a zenéből fogunk kiindulni. A zene értelmezése és a tánc nyelvére való lefordítása független a tánctudás szintjétől.

Az est 19 órakor kezdődik, a bemutatók és tanítás után a zenekar élőzenéjére gyakorolhatod megszerzett tudásod.

21 órakor milongával folytatódik a program a Milonga del Angel sorozat részeként, ahol éjfélig még szól a tangó zene.

 

Bővebben: Tangó Hangoló

Vasárnapozás hétfőn

2013 október 7-edikén, „Vasárnapozás hétfőn“ címmel filmvetítést tartottunk a Barabás Villában.

2002-ben Domingueando (Vasárnapozás) címmel egy uruguai filmet készített néhány lelkes fiatal, amelynek főszereplője 

Szőllősi András táncos, koreográfus volt. András néptáncosként kezdte pályafutását, majd megismerkedett a tangóval. A film a fiatal táncost kíséri felfedező útján, aki a montevideoi idős emberek tangótáncán keresztül szeretné a tangó lényegét megérteni. A vetítés után milongát, tangó össztáncot tartottunk, ahová a filmvetítés résztvevőin kívül a budapesti tangó rajongók is szép számmal eljöttek.

 

Bővebben: Vasárnapozás hétfőn

Milonga del Angel

Mert minden jóban van valami tangó!

 
Nincs is jobb, mint egy fényes tangó esttel kezdeni a hetet! A hétfői milongák többnyire más-más eseményekhez 
 
kapcsolódnak, a központban egy új, különleges témával vagy egy kis jelenettel. Ki ne hallott volna már a Tangó Hangolóról, ami mindig más fellépővel várja vendégeit vagy a hétvégék hangulatát idéző Vasárnapozás hétfőn sorozatról az izgalmas előadásaival, beszélgetéseivel. Aki mégsem ismerné, hát itt az ideje, szeretettel várjuk hétfői estéinken mindig változatos programjainkkal és utána az elmaradhatatlan milongával!

 

Bővebben: Milonga del Angel

Milonga Sin Palabras

 
 
Sin Palabras = szavak nélkül

A tangó szavak nélküli kommunikáció.

Milongák és workshopok meghívott művészekkel minden pénteken.

 

 

 

 

Bővebben: Milonga Sin Palabras események

Amor en Budapest Tango Marathonito

A Noches de Hungría Tango Marathon kistestvéreként folyamatos tangózás (két kisebb szünet beiktatásával) egy egész hétvégén keresztül.

A legszebb tangó milonga és vals zenék, kitűnő nemzetközi DJ mezőny, nemzetközi vendégsereg, családias hangulat, vendéglátás a helyszínen - és mindez a pénztárcát is kímélő módon - ez az Amor en Budapest Tango Marathonito!

 

Bővebben: Amor en Budapest Tango Marathonito

TangoEsencia

Élőzenés tangóestek a Sörház utcában
 
A TangoEsencia sorozat keretében ön is bepillanthat a tangó világába, ahol minden a jó hangulatról, táncról, zenéről és finom ízekről szól. A magával ragadó élőzenéről a hazai tangóélet remek zenekarai felváltva gondoskodnak az estek folyamán. A kellemes dallamok hallgatása mellett táncra is lehetőség nyílik, valamint a helyszín kötetlen vacsorázási lehetőséget is kínál. Budapesten és Magyarországon is a TangoEsencia sorozat az egyetlen olyan alkalom, ahol rendszeresen lehet élőzenés tangót hallgatni.
Minden kedden 19-24 óráig, élőzene 20:30-kor!

Bővebben:TangoEsencia


Minden jog fenntartva © by Art’s Harmony