Ritmus és Melódia

sosa1A Ritmus és Melódia című Cristhian Sosa és Sabrina Garcia workshopról:


2012. március 30-április 1. Duna Palota

Ritmus és Melódia Workshop Cristhian Sosa-val and Sabrina Garcia-val,

a híres Buenos Aires-i bajnok- és tanárpárossal.

 

A Tangó improvizatív tánc, vagyis minden pillanatban a zenét fejezzük ki közös mozgásunkkal. De hogyan használjuk a zenét? Hogyan használjuk a Tangóban, a Valsban és a Milongában? Hogyan lesz a figurákból igazi Tangó, Milonga és Vals, ahol a Férfi, a Nő és a Zene egységet alkot...?

Cristhian Sosa és Sabrina Garcia 2009-ben a Buenos Aires-i Metropolitan Championship Milonga és Vals kategóriájának győztesei lettek. Ezekben a kategóriákban a Metropolitan Championship a világ legelismertebb versenye. 2011-ben a Mundial Tango-n a Tangó Világbajnokságon a legjobb Argentin páros lettek Tango Salon kategóriában. (Részletes tangó életrajzot lásd angolul)

 

A workshop programja:

Péntek:

20.00 - 21.30 1. óra: Tango - A ritmus és a melódia használata a Tangóban (középhaladó)

Ölelés és kapcsolat a táncpartnerek között. A tánc szabályai a milongán (codigos). Hogy lehet táncunk igazi egység partnerünkkel és a zenével? Mi a compas? Hogyan használjuk a tangóban a ritmust? Mi a doubble time és a half time? Hogyan használjuk a melódiát? Hogyan fejezzük ki a tangóban a sorokat és a zenei mondatokat?

21.30 - 02.00 Milonga Sin Palabras, Cristhian Sosa és Sabrina Garcia fellépésével, DJ Toncsi

Szombat:

14.00 - 15.30 2. óra: Milonga - A ritmus használata és a melódia kifejezése a Milongában. (középhaladó)

A Tangó és a Milonga technikai és ritmikai különbségei. A Milonga ritmikája: Milonga Lisa és Milonga con Traspie. Marcación szekvenciák. A gyors és a compas lépések technikája és ritmikája. A sorok ritmizálása, a milonga tagolása a melodia kifejezésére.


16.00 - 17.30 3. óra: Vals - A ritmika lehetőségei és a melódia használata a Valsban. (középhaladó)

A vals ritmikája, a vals és a tangó ritmikai különbségei. Figurák használata 3/4-es (6/8-os) ütemre. Forgások a valsban, illesztésük a ritmusra és a melódiára. Hogyan vezessünk csavarodó és forgó lépéseket a hegedű melódiájára? Sorok és zenei mondatok kifejezése.

18.00 - 19.30 4. óra: Tango - A díszítések és a figurák ritmizálásának lehetőségei a Tangóban (középhaladó-haladó)

Hogyan interpertáljuk a különféle hangszereket a tangóban (hegedű, bandoneon, zongora, basszus)? Hogyan ritmizáljuk a haladó és a forgó mozgásokat? Hogyan, mi alapján válasszunk a lehetőségek közül? Hogyan vegyük figyelembe a zene stílusát és sebességét, illetve saját és partnerünk tánctudását? Hogyan használjuk a díszítéseket és hogyan illesszük a melódiára?

Vasárnap:

14.00 - 15.30 5. óra: Milonga - A Milonga con traspie technikája és ritmikája (középhaladó-haladó)

A milonga con traspie technikája és ritmikai lehetőségei. A milonga 5 zenei pillérje, és ezek kifejezése a táncban. Hogyan lehetünk gyorsak és könnyedek a traspie lépésekben úgy, hogy a zenében maradjunk. Vezetés és ritmika a Milonga con Traspieben. Hangsúlyok használata a Milonga con Traspie melódia értelmezésében.

16.00 - 17.30 6. óra: Vals - A Vals zenei adottságainak használata, a melódia kifejezése (középhaladó-haladó)

Forgó és haladó mozgások váltakozása a valsban, mint a melódia kifejezésének eszközei. A vals ritmikai adottságainak kihasználása, különleges lehetőségek a forgásokra. A Cadénák (lánclépések) használata a valsban, illesztésük a melódiára.


Milonga Sin Palabras képek és videók


Minden jog fenntartva © by Art’s Harmony