Adventi Hangverseny a Magyar Vöröskereszt javára 2011.12. 16.

Adventi Hangversenysorozat

A Magyar Vöröskereszt javára

"Legyen az Ünnep maga az Ajándék!"

 

„Legyen az Ünnep maga az ajándék” jeligével záró állomásához érkezik a Magyar Vöröskereszt javára megrendezésre kerülő Adventi hangversenysorozat. Ezen az estén a sztárvendégek körében üdvözölhetjük Vásáry André egyedi hangú férfi szopárn énekest, Csonka Zsuzsanna operaénekesnőt, a Magyar Állami Operaház magánénekesét, valamint Nédó Olga hegedűművészt. A fellépő művészek csodálatos hangszeres kíséretéről a Szent Erzsébet Kamarazenekar gondoskodik. Az Est háziasszonya és meglepetés fellépője Fehér Adrienn, Emerton-díjas szinésznő–énekesnő lesz. Az Adventi Hangverseny fővédnöki teendőit Szász Lula, a XX. századi képzőművészet egyik legnagyobb alakja, Szász Endre özvegye látja el, aki a helyszínen dedikálja újonnan megjelent könyvét. A különleges adventi produkció rendhagyó helyszínt kíván, így a hangversenynek az Óbudai Kulturális Központ ad otthont.

 

A hangversenyen komolyzenei műveket tűzünk műsorra, többek között Bach, Vivaldi, Schubert és Liszt remekműveiből válogatunk. Ugyanakkor a karácsonyi ünnepek közeledtével nem hiányozhatnak a szívhez szóló adventi dallamok sem.

 

A több mint egy órás klasszikus zenei hangverseny igazi csemegének ígérkezik mindenki számára, hiszen a fellépő művészek széles skálája garantálja, hogy a műsorban mindenki megtalálja a szívéhez legközelebb álló muzsikákat. A magas színvonalú komolyzene garanciájaként neves művészek biztosítják a zenei élményt.

Az est sztárfellépője a három arany és egy platinalemezzel büszkélkedhető Vásáry André, Magyarországon egyedülálló, és világviszonylatban is kuriózumnak számító énekes. aki otthonosan mozog mind a komolyzene, mind a nagy ívű popballadák, közkedvelt filmslágerek könnyedebb világában. Adventi Hangversenyünk keretében programját a klasszikus zene világából meríti, és ünnepi énekekkel várja a hallgatóságot.

Elfogadta felkérésünket Csonka Zsuzsanna, akit a magyar közönség a Csárdáskirálynő címszereplőjeként ismerhetett meg Jancsó Miklós nagysikerű filmjében. A Művésznő jelenleg is a Magyar Állami Operaház tagja, egyik közismert szerepe az Éj Királynője Mozart Varázsfuvolájából. Csonka Zsuzsanna az Adventi Hangversenyen széles repertoárjából választ, mellyel az opera, az operett és az adventi dallamok kedvelőinek is csodás élményt nyújt.

Elkötelezett művészeink között köszönthetjük továbbá Nédó Olga hegedűművészt is, aki zeneművészeti tevékenysége mellett a Magyar Vöröskereszt Kulturális Nagyköveti tisztségét is betölti. A Művésznő jelenlétével és fellépésével hidat képez a klasszikus zene és a jótékonysági célkitűzések között.

Az előadókat - a jótékonysági hangversenysorozat felkérését elfogadva - az Árpádházi Szent Erzsébet Szimfonikus Zenekar tagjai kísérik. Mint az első magyar professzionális jótékonysági együttes, nagyzenekari fellépéseik mellett a hangversenysorozat helyszínei adottságainak figyelembevételével repertoárjukat kamarazenei köntösbe ültetik.

Az Adventi Hangverseny háziasszonya és meglepetés fellépője Fehér Adrienn, Emerton-díjas színésznő – énekesnő.

A Hangverseny Fővédnöke: Szász Lula, a XX. századi képzőművészet egyik legnagyobb alakja, Szász Endre özvegye. Lula Asszony újonnan megjelent Életem című könyve a Hangverseny helyszínén megvásárolható. A bevétel egy részét Lula Asszony a Magyar Vöröskereszt humanitárius céljaira ajánlja fel, könyvét pedig a helyszínen dedikálja.

Hangversenyünkön lehetőséget teremtünk arra, hogy hazánk polgárai adományaikkal ne csak egy távoli, megfoghatatlan célt támogassanak, hanem koncertünk keretein belül maguk is részesedjenek nagyvonalúságuk eredményében és együtt ünnepelhessenek a rászoruló családokkal. Ezért mi a támogatásokért cserébe egy szívhez szóló templomi koncertet ajándékozunk a jótékonykodók javára. Jegyárainkat alacsony szinten tartjuk, így lehetőséget teremtünk arra, hogy az ünnep varázsában és a zene örömében minden érdeklődő részesülhessen.

Szeretnénk segíteni mindazokon is, akik rászorulóként valószínűleg nem találkoznának koncertjeinkkel. Ezért ajánlottuk fel a jótékonysági koncertsorozat bevételének egy részét a Magyar Vöröskereszt számára, akik az adományt a legrászorultabbak életkörülményeinek javítására használják fel.

 

A belépőjegyek, illetve támogatói jegyek megvásárlásával Ön is hozzájárul, hogy e nemes kezdeményezés sikerrel járjon. Köszönjük!

 

A hangverseny helyszíne: Óbudai Kulturális Központ (1032 Budapest, San Marco u. 81.), míg időpontja 2011. december 16. (péntek) 19.00.

 

Kedvezményes jegyvásárlás itt

 

Plakat 2011.12.16 Budapest A4 v2

Kedvezményes jegyvásárlás itt


Minden jog fenntartva © by Art’s Harmony