OktóberPest TangoFest

A TANGÓ ÉS AZ ORVOSTUDOMÁNY KISELŐADÁS ÉS TALK SHOW

2014. október 5. 10:30 – 12:00

BudaiTangoClub (1068, Budapest, Szondi u 98/b 10-es kapucsengő)

 

Szeretettel meghívunk Benneteket az OktóberPestTangoFest alábbi eseményére:


Fő témák: Bal agyfélteke (férfi) és jobb agyfélteke (nő) működése és kapcsolata. Az agy szerepe a tangóban.
Beszélgetünk arról, hogy a tangó, hogyan szabadítja fel a boldogság hormonokat és azt is megtudhatjuk, hogy a tangóval, hogyan küzdhetünk a öregkori feledékenység ellen.

Meghívott vendégek-beszélgető partnerek: 
dr. Donauer Nándor neuropszichológus és
dr. Nyéki Gabriella ( A tangó & dió – Tánccal az Alzheimer-kór ellen c. könyv szerzője) 


Az esemény ingyenes, de a létszámkorlát miatt regisztrációhoz kötött. Az előadásra max. 80 főt tudunk fogadni, visszaigazolás a jelentkezés sorrendjében.

Regisztráció itt:
https://docs.google.com/forms/d/1iDu2vS_dq_1s7idT8OXCPcSi7GwhoAntvu7ojyJbPOM/viewform

Várunk szeretettel és öleléssel!

IV.OktóberPest Milonga a Műcsarnokban-Friday Milonga in Műcsarnok

2014. október 3. 20:00

Műcsarnok (1146, Budapest, 56 - Hősök tere)

 

Szeretettel várunk a Fesztivál pénteki milongájára is, melynek ezúttal is a gyönyörű Műcsarnok aulája ad otthont.
Welcome to the Friday Milonga of the Festival which will take place inside the beautiful Műcsarnok (Heroes' Square)

Belépő: 1500 HUF/ Entrance fee: 1500 HUF- 5 EURDJ: Czidor Katalin 
Hogy még inkább fejlesszem a zenével való kapcsolatomat, tango DJ-ként is elkezdtem tevékenykedni. Számomra legfontosabb, hogy az embereket a táncparketten tartsam. Mindig igyekszem kitalálni, hogy melyik következő tanda a legmegfelelőbb arra, hogy 'mozgásban tartsam őket’.
Szeretem a tangózenét, számomra ez egy nagyon gazdag zene…. így nem nehéz több óra folyamatos tánchoz zenét adni. Amikor DJ-zem, szeretem a zenében a dinamikát, váltogatni a romantikus és a tréfás, dallamos és ritmusos, lágy és keményebb zenéket. A táncosoknak játszom.”DJ: Katalin Czidor 
To improve my relation with the music even more I started to work as a tango DJ as well. The most important thing for me is to keep the people on the dancefloor. I always try to figure out what the next best tanda is to ‘keep them going’.I love tangomusic; for me it is very rich…. so, to fill several hours with music for non stop dancing is not a problem! When I play I like to have dynamic in my music, changing between romantic and funny, melodic and rhythmical, strong and soft. I play for the dancers.”


Az esemény alatt megvásárolhatóak és megrendelhetőek a LaMilongaM ruhái.
You can buy or order the tailor made classic tango suit, waistcoat and several different models of pants during the milonga.
facebook

...és a Salome Hussar cipők:
" A milonga alatt megvásárolhatóak a Salome Hussar, kézzel készült tangócipők. Ha nem találtad meg a számodra és egyéniségednek megfelelő tánccipődet, akkor itt az ideje, hogy megtervezd és mi elkészítjük. 200 különböző színű bőrből, tucatnyi modellből tervezheted meg cipődet." http://salome-hussar.com/Vissza a fesztivál eseményeihez/ the events of the Festival:
facebook

IV. OktoberPestTangoFest GRAN MILONGA-Saturday

2014. október 4. 21:00

Hölgyválasz Dancestudio (1061, Budapest, Paulay Ede u. 41.)Ár: 2000 HUF - 7 EUR

Dj Andrei Mihaescu

Amikor nem Dj-zem vagy táncolok épületeket, tereket és bútorokat tervezek a városomban, Bukarestben.
Legkedvesebb szenvedélyem, a tango mellett a rajzolás...és meg is próbáltam kombinálni őket. 
( ha kíváncsi vagy kérlek vess egy pillantást erre a linkre:http://pisi.ca/vW14 )
Körülbelül 4 évvel ezelőtt kezdtem, mint tango-dj, ugyanakkor, amikor elkezdtem társszervezni a mi kedves “Sunday Milonga 7 O´Clock”. Mindig is érdekelt a kevésbé ismert, de jó zenéknek a keresése és játszása ezért azonnal magaménak éreztem a küldetést: jó tangózenét hozni a táncosoknak.
Tangófilozófiám egyszerű: “áramlást” kreálni !!! A legtöbb ember úgy jön a milongára, hogy táncolni akar, de még ha nem is, egy klassz, friss és zenei tanda mindenkit felállit a székéről és táncra fog.
Bár az én utazásom még csak a kezdeti éveknél tart, a rendszeres bukaresti milongák mellett meghívást kaptam, mint DJ nemzetközi és helyi eseményekhez szerte az országban, a legfrissebbekről egy lista:
2013 Damian Thomson y Oana Danzer Tango Weekend in Bucharest
2013 Grand Milonga with Show of Max Van de Voorde & Solange Acosta
2013 Grand Milonga with Show of Sebastian Arce y Mariana Montes. (TangoOn Focus Bucharest.)
2013 4th Bucharest International Tango Marathon
2014 1st Bucharest Spring Invasion International Tango Marathon
2015 januárjában a csatlakozom az 1. Genoa Tango Marathon Dj csapatához.While not Dj-ing or dancing, I’m designing buildings, spaces and furniture in my hometown of Bucharest. My dearest passion, besides tango of course (heheh), is drawing and I have tried to combine the two toghether (if you’re curious, please take a peek at http://pisi.ca/vW14).

I started tango DJ-ing about four years ago, at the same time when I also started co-organizing our dear Sunday Milonga 7 O’Clock. I’ve always had an ear for searching and playing less-known but very nice music, and so I’ve imediately embraced the mission of bringing good tango music to the dancers. J

My tango philosophy is simple: create a dancing flow! Most people come to the milonga with dancing in mind, and even for the ones that don’t, a nice, fresh, and musical tanda will make anybody get up off their seat and dance.

Although my journey is still in it’s early years, besides playing in regular milongas in Bucharest, I have been invited to DJ in international and local events throughout the country, the most recent highlights being:
2013 Damian Thomson y Oana Danzer Tango Weekend in Bucharest
2013 Grand Milonga with Show of Max Van de Voorde & Solange Acosta
2013 Grand Milonga with Show of Sebastian Arce y Mariana Montes. (TangoOn Focus Bucharest.)
2013 4th Bucharest International Tango Marathon
2014 1st Bucharest Spring Invasion International Tango Marathon
I will also join the DJ team at the 1st Genoa Tango Marathon in January 2015.A fesztival eseményei/ the events of the Festival:
facebook

IV. OktóberPest TangoFest Nyitó milonga

IV. OktóberPest TangoFest Nyitó milonga a Műcsarnokban-Opening Milonga-Thursday Műcsarnok

 

Műcsarnok - Kunsthalle Budapest (1146, 56-Hősök tere)

2014. október 2. 20:00 – 1:00

 

Szeretettel várunk a Fesztivál nyitó milongájára a gyönyörű Műcsarnok aulájába.
Welcome to the Opening Milonga of the Festival which will take place in the beautiful Műcsarnok (Heroes' Square)

Belépő: 1500 HUF/ Entrance fee : 1500 HUF-5 EUR

DJ: Novák Gábor
Gábor Budapesten született, és talán az ő DJ-ként való első lépéseinek története a legérdekesebb: az általa rendszeresen látogatott milonga nyári szünetet tartott, de mivel nem akarta az egész nyarat tangó nélkül tölteni, maga szervezett egy milongát. Ő az egyik legnagyszerűbb milongaszervező Budapesten, helyi milongák rendszeres beugró DJ-je. Ő a Danube Tango Meeting és a 24 órás nemzetközi milonga szülőatyja is. Zenei összeállítása meglehetősen tradicionális, aranykori, 30-as évek előtti és 50-es évek utáni zenékkel, melyben az aranykorból származóak kapják a legnagyobb hangsúlyt. Időnként lejátszik egy-egy alternatív tandát is. Kedvencei: Rodriguez, Donato és az Orquesta Típica Budapest.

DJ: Gabor Novak 
He was born in Budapest. He might have the funniest story of his first steps as tango DJ: the milonga he regularly attended to had a summer break, and since he didn’t want to spend the whole summer without tango, he organized a milonga himself! He is one of the greatest milonga organisers in Budapest, regular session DJ at local milongas. He is the mastermind of Danube Tango Meeting and the 24‐hour International Milonga. His selection is quite traditional, based on golden age, pre30s and post 50s, with emphasis on golden age. Sometimes he plays an alternative tanda. His favourites are Rodriguez, Donato and OTB.


Salome Hussar cipők:
" A milonga alatt megvásárolhatóak a Salome Hussar, kézzel készült tangócipők. Ha nem találtad meg a számodra és egyéniségednek megfelelő tánccipődet, akkor itt az ideje, hogy megtervezd és mi elkészítjük. 200 különböző színű bőrből, tucatnyi modellből tervezheted meg cipődet." http://salome-hussar.com/


A fesztival eseményei/ the events of the Festival:
facebook


Minden jog fenntartva © by Art’s Harmony