Esemény naptár

„8-88” a Józsefváros szívében - Gyermekláncfű - a magyar zene a törzsszövetségtől napjainkig

 

Vasárnap, 12. Január 2020, 15:00 - 16:00

   

Művészeti matiné családoknak az Art's Harmony Studioban

Interaktív, játékos ismeretterjesztő foglalkozások sok zenével és más művészetekkel szülő-gyerek, nagyszülő-unoka pároknak és családoknak.

Ahogy a gyermekláncfű karikái egymásba kapcsolódnak úgy fűzzük egymásba a magyar történelem során jellemzően megjelenő zenéket.
Az ősi sámánénekektől a királyi udvarok zenéin, a középkori Mária énekeken, ősi és újabb stílusú népzenéken, a magyar romantika zenéin, Bartókon, Kodályon keresztül eljutunk a mai legújabb zenékig.
Megidézzük a lefontosabb magyar történelmi eseményekhez kapcsolódó közismert dallamokat (török idők, Rákóczi szabadságharc, 1848-as forradalom), kitérőt téve az magyar ihletésű európai zenékre is (Mozart Török induló, Haydn Rondo alla Ungarese, Brahms Magyar táncok stb.)
Különleges hangszereket (sámándob, rebek, viola da gamba stb.) és hangszereléseket mutatunk be, (pl. a Magyarországon íródott Holdfény szonáta kamarazenei átdolgozásban).
Pergő, interaktív koncert, előadás, amiben a zenekar tagjai mesélnek a zenék között a művekről, vagy a művekhez kapcsolódó érdekességekről, és a gyerekek visszajelzéseinek és kérdéseinek is helyet adunk.
A műsor összeállításánál tekintettel vagyunk a korosztály életkori sajátosságaira, játékos, humoros megközelítéssel, élmény-szerűen adjuk át az információkat, mellyel szeretnénk felkelteni a további érdeklődésüket a művészetek iránt.

Segítséget szeretnénk adni, hogy könnyebben átlássák az összefüggéseket, fejleszteni a művészi (első sorban a komolyzenei) értékek iránti érzékenységüket.

A belépés ingyenes

 

Helyszín:
Art's Harmony Studio - 1085 Budapest Rökk Szilárd u. 11.
(közvetlen utcai bejárat a Kis Salétrom utcával szemben)
 
A belépés ingyenes!
 
Várunk mindenkit szeretettel!

Helyszín: Art's Harmony Studio - 1085 Budapest, Rökk Szilárd utca 11.

 


Minden jog fenntartva © by Art’s Harmony